03.09.14

Низка каменців

Назва кахолонг, ймовірно, походить від калмицьких слів kahe - річка і halong - камінь. Інші назви мінералу: калмицький агат, перловий агат, скам'яніле молоко священної корови.
Кахолонг є непрозорою різновидом опала. Забарвлення мінералів буває зеленуватою, зеленувато-блакитний, зеленувато-бурого. Найчастіше це молочно-білі кристали з різнокольоровими вкрапленнями і малюнками. Блиск - перламутровий, скляний.
Твердість - 6,5 - 7,0; щільність - 2,1 г / см3.

 
Основні родовища: Вірменія, Середня Азія, Казахстан, Росія, Ісландія.
Стихія Землі. Кахолонг (молочно-білий опал або полуопал) - фарфоровидна практично непрозора суміш тонкозернистого халцедону і звичайного опала білого кольору. Кахолонг здавна вважався талісманом любові, що привертає до жінки серця чоловіків. Також він позбавляє від спалахів небезпечного гніву і нападів меланхолії. Його виділяють
дещо окремо в сімействі опалів.

Є дві низки по 40-45 см, ціна 20 грн. низка 

____________________________________________________
Відколи натуральних каменів.
Низка 90 см. Ціна 30 грн.

_____________________________________________________
Низьки відколів натуральних каменів по 45 см із застібкою. 2 шт в наявності. Ціна низьки 18 грн.

___________________________________________________
Унікати - грубозерниста метаморфічна гірська порода, являє собою епідотізірованний граніт, складена зеленим епідотом, прозорим сірим кварцом, рожевим (калієвим) або іноді білим польовим шпатом. Назва унакит отримав за місцем знахідки в 1874 році - в горах Уникати, в штаті Теннессі та Північна Кароліна, США. Синоніми - Юнаков, епідозит.
Ціна за низькі 40-45 см 25 грн.





















Немає коментарів:

Дописати коментар