01.02.15

Як вшивається сумка в фермуар


1.Потрібно зробити викрійкуна фото видно як сумочка відповідає фермуару, добавлена ширина на складки і положистість для бічних складок. Я пришиваю на підкладку кишеньку, потім сшиваю деталі підкладки та переда, потім вивертаю лицьову частину (оксамитову)підгинаю край, який піде під фермуар, і зметую, обходячи місця, які будуть стирчати з боків фермуара, потім приметую підкладкувідразу начисто зашиваючи куточки у швів, вони будуть видні потім. В результаті у нас виходить ось така зметана сумочка, готова до вшивання:



2.  Відразу обмовлюся, при виготовленні світлої речі треба постійно мити руки і уникати зминання, інакше потім не розгладити.
Тепер ми починаємо вшивати сумку, не буду говорити як я роблю, я порушую правила, але лише тому що не боюся зіпсувати. Тим хто шиє не дуже, раджу робити так: спочатку поєднати край центру однієї з половинок сумочки з центром фермуара і закріпити, дана модель зі складками, тому її краще пришивати від краю до центру. Центр закріплений, тепер можна починати пришивати, залишивши близько сантиметра збоку поступово пришиваємо фермуар, з боків не потрібні складки, можна лише злегка припосаджувати, а зверху деталь сама складеться складочками, які залишиться лише пришити.
  У підсумку, фермуар вшивається в 4 прийоми, дуже уважно стежте за однаковою відстанню поза фермуаром з боків, будь-яка неакуратність буде помітна потім
 


На фото нижче якраз я сфотографувала місце, яке стирчить з-під фермуара, воно повинно бути акуратним і однаковим з усіх боків.

 
Тут пришита одна половинка



Здесь пришита вся сумка


Ось який повинен вийти край, акуратний, не великий і не маленький. Завжди звертаю увагу на ці місця, на мій погляд це ознака якості.



3.Декоруємо внутрішній край, для цього треба зробити тасьму. Беремо смужку тканини, тасьма у мене була близько 1.3 см, тобто з урахуванням подгибу з двох сторін і складання навпіл ширина буде близько 3.5 см, а довжина не менше двох необхідних. Запрасовуємо смужку:



Потім починаємо нашивати її зигзагом


И одразу підтягуємо на потрібну нам відстань



І так до кінця. Коли тасьма готова, вшиваємо її, підвертаємо куточок і через дірочки фермуара пришиваємо її непомітними зовсім стежочкамі, на кутах просто протягуємо на розкритому повністю фермуарі і не пришиваємо, в підсумку виходить ось така штука)




оригинал







Немає коментарів:

Дописати коментар